Gama

Wie?

Gama, opgericht in 1992, is een toonaangevende fabrikant van volledig automatische viscositeitsmeet- en regelsystemen voor drukmachines, coating- en lamineermachines. Deze systemen zorgen voor een verhoogde efficiëntie en drukkwaliteit, en zijn geschikt voor UV-inkten, solvent- en watergedragen inkten, lijmen, coatings en vernissen

De viscositeitsmeter maakt gebruik van een trilsensor, die ondergedompeld zit in de te meten vloeistof. Door middel van een automatisch aangestuurde klep behoudt de viscositeit de gewenste waarde. Aangezien ook de temperatuur een grote invloed heeft op de viscositeit, kan hier eveneens een temperatuurcontrolesysteem aan toegevoegd worden. Bij watergedragen inkten kan er een volledig automatische pH-controle worden voorzien.

Omdat de viscositeitsmeter geen bewegende delen bevat, is dit systeem zeer onderhoudsvriendelijk. Bijkomende voordelen zijn een gebruiksvriendelijke software, en de mogelijkheid om jobs op te slaan.

Wat?

Viscositeitsmeet- en regelsystemen

Afhankelijk van welke vloeistof je op de juiste viscositeit wenst te houden, biedt Gama verschillende uitvoeringen van viscositeitsmeters aan. De meting kan zowel in lijn als in bypass gebeuren. Het geschikte bedieningspaneel wordt bepaald in functie van het aantal viscositeitsmeters en van de gewenste opties. Door automatisch oplosmiddel toe te voegen kan de vloeistof zijn juiste viscositeit behouden.

Meer informatie

Temperatuurcontrole

De temperatuur heeft een grote invloed op de viscositeit. Er kan een temperatuurcontrolesysteem geïntegreerd worden door middel van een platen- of buizenwarmtewisselaar in combinatie met een temperatuursensor (ingebouwd in de viscositeitsmeter). Automatisch aangestuurde kleppen zorgen ervoor dat de vloeistof op de juiste temperatuur blijft.

Meer informatie

Automatische pH-controle

De pH-waarde van de watergedragen inkten, lijmen en coatings, heeft een invloed op het eindproduct. De optionele pH-sensor garandeert een continue monitoring van de pH-waarde. De pH-wenswaarde wordt bereikt door toevoeging van aminozuren.

Meer informatie